Maláj csirkeleves angyalhajjal

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kalóriamentes tésztát a csomagoláson jelzett módon.
  2. Egy serpenyőbe tegyük az olívaolajat az újhagymával. Adjuk hozzá a vöröshagymát, a gyömbért, a chilit és a pak choi fehér részét. Egy csipet sóval addig főzzük, amíg a hozzávalók kissé megpuhulnak.
  3. Adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemellet. Keverjük össze és főzzük tovább 1-2 percig, majd öntsük hozzá a szójaszószt és a csirkealap levet.
  4. Forraljuk fel, majd dobjuk bele a pak choi zöld részét, a citromfüvet, a tésztát, és keverjük össze. Hagyjuk még 5 percig főni, majd kóstoljuk meg, hogy megfelelő-e a fűszerezés, végül adjuk hozzá a koriandert és tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 csomag (200 gramm) kalóriamentes angyalhaj tészta
  • 250 gramm csirkemell csíkokra vágva
  • 0.5 liter csirke alaplé
  • 5 darab újhagyma szeletelve
  • 1 darab kockára vágott vöröshagyma
  • kevés apróra vágott gyömbér
  • 2 gerezd durvára vágott fokhagyma
  • 1 chili kimagozva, apróra vágva
  • ½ pak choi szeletelve
  • 1 kevés szójaszósz
  • 1 szál apróra vágott citromfű
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander
  • olívaolaj