Kókusztejes rák rizzsel

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kalóriamentes rizst a csomagoláson jelzett módon.
  2. Vágjuk hosszában négyfelé a kaliforniai paprikát és tisztítsuk meg az ereitől és a csutkájától, majd vágjuk fel csíkokra.
  3. Vágjuk darabokra a cukorborsót.
  4. Hevítsük fel az olajat egy wok-ban középmagas tűzön, míg az olaj nem serceg.
  5. Tegyük bele a felvágott cukorborsót és süssük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a felvágott paprikát és süssük tovább 2-3 percig, vagy amíg a zöldségek nem kezdenek puhulni. Ekkor adjuk hozzá a zöldhagymát, a koriandert, a fokhagymát és még egy percig közepes lángon süssük tovább.
  6. Rázzuk össze a kókusztejet mielőtt felnyitjuk, aztán adjuk a wok-ban lévőkhöz
  7. a lecsöpögtetett paradicsomvelővel együtt. Vegyük le a lángot közép alacsonyra, óvatosan keverjük meg, és hagyjuk a keveréket kb. 4-5 percig a tűzön, hogy összeérjenek az ízek. Ezalatt húzzuk le a rákok farkát és szórjuk meg sóval.
  8. Amikor a zöldségek elkészültek, adjuk hozzá a rákot és főzzük 3 percig időnként megkeverve, vagy amíg a rákok rózsaszínűvé nem válnak. Ekkor keverjük bele a lime levet, esetleg egyéb fűszereket és a kívánt sómennyiséget.
  9. Kanalazzuk rá a ragut a kalóriamentes rizsre.

Hozzávalók

  • 1 csomag (200 gramm) kalóriamentes rizs
  • 500 g garnélarák
  • 300 g kockázott friss vagy konzerv paradicsom
  • 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 2 csésze hüvelyes cukorborsó darabokra vágva
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 csésze apróra vágott zöldhagyma
  • 0,5 csésze vágott koriander
  • 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
  • 0.2 l kókusztej
  • 0,5 evőkanál kifacsart lime leve